Telefonbokstest

Bläddra bland kontakterna i din mobil och svara på frågorna. Jag lånar detta lite av min syster, medan jag väntar på att Ida ska somna så jag kan gå till duschen.

 

Har du kysst nummer sju?
Det är min chef, så nej.

Har du träffat nummer nio i veckan?
Nej, det är nog ett par år sen senast tror jag (en studiekamrat från Åbo).

Älskar du nummer tio?
Nej verkligen inte, också en gammal studiekamrat från Åbo.

Har nummer sexton gått i samma klass som du?
Det var en arbetskollegas ex och nej.

Brukar du hänga med nummer nitton?
Min syster! Jo, alltid när hon kommer på besök!

Gillar du nummer tjugosex?
E. Grönholm... för att vara ärlig kommer jag inte ens ihåg vem det är. Jag skulle tippa på en kursledare för flera år tillbaka.

Vet du om nummer trettioett har ett förhållande?
Det var ett nummer till en tidning...

Hur känner du nummer trettioåtta?
Det är min sambo och Idas pappa!

Är du intresserad av nummer fyrtiotvå?
Nä det är jag nog inte, det är min chef nr 2.

Hur länge har du känt nummer fyrtionio?
Sen jag började lågstadiet, d.v.s. i 17 år.

Hur ser era telefonböcker ut? Jag kunde i alla fall konstatera att min telefonbok borde rensas! :-)

Fullplanerat

Så var det en ny vecka igen... Jag tycker de här veckorna går med en förskräcklig fart, det känns som om vi har haft program varenda eviga dag. Den här veckan är också så gott som fullbokad. Idag har vi varit i Ekenäs på familjecafe, imorgon ska vi till rådgivningen. Onsdag kväll tillbringas i Byggnadsapoteket, då är det pysselkväll och vi gör julpynt och dricker glögg. Torsdag är det spädbarns-massage igen och på lördagen ska jag faktiskt jobba lite då det är Jul i Bruk, Ida ska vara hos sina farföräldrar. Puuuuuust, säger jag bara!

Igår bakade jag bullar, tack Linda för ditt goda recept. Jag använder bara det nuförtiden!





Konstverk av snö.


360 grader

Det är bara för kul att fota katter, här är igen ett roligt foto på Elvis. Förstår inte hur han har lyckats vrida sig så där.


Massage

I torsdags var Ida och jag på spädbarnsmassage-kurs. Det var jättekul och mysigt, även om Ida kissade på mig och skrek hela tiden när vi skulle klä på oss. :-) Kursen är helt gratis eftersom kursledaren har ordnat kursen som sin praktik. Tre torsdagar är det kvar och sen en återträff i januari. När jag masserade Ida här hemma verkade hon verkligen njuta av det, det är kul att det uppskattas!

Nu ska jag surfa vidare i jakten på ett recept på köttfärssoppa.


Ida provfotas till dopets tackkort.

Grattis ELISE!!

Grattis på namnsdagen jag, Ida och så gott som alla kvinnor i vår släkt! Elise är ett fint namn, som jag stolt bär och mer än gärna gav vidare åt min dotter. Dagen i ära besökte vi gamla-mommo och avnjöt smörgåsar, bulla, rulltårta och glass.

"Elise är ett kvinnonamn med fransk ursprung, en kortform av Elisabet som är ett hebreiskt namn med betydelsen "Gud är fullkomlig".Namnet har ökat i popularitet under de senaste decennierna. Bland de äldre är den tyska formen Elisa vanligare, men bland de yngre är det fem gånger så vanligt med denna franska form. 31 december 2005 fanns det totalt 96 402 personer i Sverige med namnet Elise, varav 1 723 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 230 flickor namnet, varav 65 fick det som tilltalsnamn."
(Källa: http://www.svenskanamn.se/visa/Elise)

Det fungerade!

Jee, jag lyckades lägga fram videon! Synd bara att det var så dålig belysning när jag filmade, jag måste nog göra en video till! :-D (Heh, och så hörde man tv:n i bakgrunden! :-P)

Hej hopp

Ojdå, nu är det en vecka sen jag har skrivit senast. Vad har hänt sen dess? Tja, inte så mycket. Vi väntar fortfarande på att Ida ska svänga sig från rygg till mage. Hon jumpar jätteduktigt och försöker verkligen, men inte än... Första snön yrde i går på söndagen. Det var första gången som Ida såg snö, även om det bara var för ett kort ögonblick, för det smälte direkt på marken.

På lördagen åkte vi in till Salo, alla tre. Vi skulle bara titta lite, men i ärmen fastnade en 32" tavel-tv till sovrummet. Åhå. Det blev en lite dyrare resa. Jag försökte tjäna tillbaka pengarna på söndagen, då jag och mamma sålde kläder på loppis i Tanhuhovi, Lojo. Meen det lyckades inte riktigt, vinsten blev hela 17 euro (av vilket platshyran drogs av så det blev 9,50 euro). Det verkar som om man ska sälja tantkläder i XXL storlek för att det ska gå åt på loppis. Nä, jag får nog hitta på något annat för att bli av med mina gamla kläder.

Testar här att lägga ut en video på Ida, hoppas att det fungerar!



Måndag igen

Den allra första farsdagen under vårt tak firades igår med morgonmål på sängen. Sen blev det middag och kaffe hos Idas farföräldrar och en supergod kladdkaka hemma på kvällen. En riktigt lyckad dag trots det gråa och dystra vädret.



"Hur i hela världen har jag hamnat så här, med fossingarna i huvudändan?"





Chokladbomb

200 gr smör
200 gr mörk blockchoklad
4 ägg
160 gr strösocker
180 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gr vit choklad finhackad
ströbröd


1. Smält smör och mörk blockchoklad i micro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner chokladsmeten i det vispade ägget. Rör försiktigt ned mjöl, salt och bakpulver.

2. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (ca 22cm) grädda i 200 graders ugn 12 minuter. Passa på slutet om du måste täcka med folie, så att kakan inte bränns.

3. Så fort du tar ut kakan ur ugnen så fördelar du den vita chokladen jämt över kakan. Låt svalna (helst över natten). Servera gärna med glass och citrussallad. Eller med grädde som jag!


Den här kladdkakan är bara såååå kladdig och såååå gooood! Prova själva, vetja!! För mer kladdkake-recept: www.kladdkakan.se




Pimp my nattduksbord

Japp, nu är de färdiga. Jag har målat och skruvat på nya beslag på våra gamla nattduksbord. Ett väldigt lönsamt projekt, jag tror att make-overn blev ungefär 13 euro. Varför heter det annars nattduksbord [nattussbord]? Inte har jag någon duk på det i alla fall, sängbord/skåp/byrå borde det ju heta! (Obs, notera hur vackert jag har placerat vägglampan på bordet! :-D)



Söta Elvis

Katten Elvis gömmer sig under dynan.



Egen tid

Egen tid behövs verkligen när man är mamma-ledig. Jag fick lite egen tid på lördagen då det var tjejkväll hos en barndomsvän. Det blev god mat, mycket skvaller och prat om den gamla goda tiden, precis så som det ska va. :-) Kvällen avslutades på dansgolvet i den lokala krogen After Eight. Tryggt kunde jag lämna Ida hemma med sin pappa och två andra "fabbosar". Och bra hade det gått, inget destu värre hysteriskt gråtande. Skönt, så slapp jag ha dåligt samvete.

Snart, snart kommer Ida att vända sig från rygg till mage. Hon tränar så förskräckligt när hon ligger på golvet, viftar med armarna och bena. Igår var det första gången som det verkade verkligen nära att hon skulle vända sig. Hela kroppen var i en båge, det var bara ena armen som blev efter. Det räcker nog inte länge till...!

Familjecafé blev det idag också, men det var inte så stor vits, för jag och Ida var de enda som dök upp. Hmm... kanske nytt försök nästa måndag.

RSS 2.0