Jordgubbscheesecake

Vad annat? :-) Nu är det högsäsong för våra inhemska underbara jordgubbar. Efter att ha lagat en sats med fryst jordgubbssylt och fryst in 3 liter hela jordgubbar, blev jag kvar med en riva jordgubbar. Nånting måste man ju göra av dem, dessutom hade jag en burk vaniljkvarg som höll på att bli gammal. Den här cheesecaken lagade jag riktigt från eget huvud, med havrekex och smält smör till botten. Till fyllningen blev det kvargen, grädde (både flora visp och vanlig vispgrädde, för det var de som jag hade) mosade jordgubbar (jag använde köpta frysta som jag hade kvar i frysen) och 4,5 gelatinblad (kunde inte bestämma mig om 4 eller 5). Till gelén gick det åt 3 dl rödvinbärssaft och 3 gelatinblad och nästan hela rivan med jordgubbar. Så fint recept blev de! ;-)







Den här biten smaskade jag i mig idag på morgonen på balkongen,
när det ännu var någorlunda svalt.

Sommarblommor

Ätbara sådana. Nu har jag provat de nya pasta- och pulverfärgerna som jag beställde. Det är bara fantasin som sätter gränser när man har ett bra bassortiment av tillbehör. Får se på vilken kaka dessa hamnar...



Hello Kitty-tårta

Huj-uj, jag slösade just många pengar på baknings- och dekoreringstillbehör. Får se vad de blir för mästerverk, måste ju göra nåt fint till Idas två-årskalas.

För dryga veckan sen gjorde jag en provtårta med Hello Kitty-motiv. "Fin kaka, kissa kaka!" tyckte Ida. Ni får avgöra, bättre kunde den nog ha blivit. Det är bra att öva alltid nu och då. Tårtan är gjord på ett chokladrulltårtsbotten och jag satte ihop den i en rund skål. Den fylldes med jordgubbs- och mjölkchokladmousse och täcktes med marsipan och dekorerades med sugarpaste och lite lakrits till morrhår. Mycket god var den nog!





RSS 2.0