Vårens goda bakverk del 2

Den mumsiga fortsättningen följer...






Macarons - Nu var det min tur att prova (bakade dem till Morsdagen) dessa små söta och populära bakverk som dyker upp på var och varannan bakblogg. De var inte så svåra att göra som jag trodde, hittade ett jättebra recept med tydlig beskrivning på CakeJournal här. Fyllningen är hallon-vitchokladkräm, receptet härifrån.





Maränger - Hjärtliga och blommiga maränger till Alla Hjärtansdag. Receptet är helt basic, jag ville mest prova spritsande.








Paahtokermahyytelökakku - Denna bakade jag också till Morsdagen (hittade inte på något fiffigt namn på svenska). Riktigt god med speciell grädde och spanska goda jordgubbar (i väntan på inhemska och så blev jag av med lite av fjolårets frysta jordgubbssylt). Receptet var i Pirkka-tidningen och här.









Carins doptårta - Sist men inte minst doptårtan till min söta lilla guddotter. Jag gjorde dekorationerna och pärlbandet runtom medan Carins mamma bakade kakan och täckte den med marsipan. Dekorationerna är gjorda av marsipan och sugarpaste.

Vårens goda bakverk del 1

Varsågoda! Här kommer första delen med bakverk från våren. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag inte uppdaterat mitt bakande på en tid, men nu äntligen sitter jag och skriver på vårt nya databord från Ikea (sånt här) och med nytt trådlöst tangentbord + mus och med trådlöst internet. Finally!

Inspireras, baka och njut!




Vaniljbostonbulle - receptet härifrån (hittade inte tiramisu-kvarg i butiken så det blev med vaniljsmak i stället.)




Apelsin-chokladmoussekaka - Bjöd på denna till Ellas 6-månadersdag, receptet finns på Valios hemsidor här.




Apelsin-chokladkaka - Jag fortsätter med samma smaktema, den här bakade jag till julkaffet på J:s företag. Jag gjorde den också till Idas 1-årsdag (receptet här), nu med lite andra dekorationer. De kanderade apelsinskalen har jag gjort själv, det var inte så svårt. Koka upp 1 dl vatten och 1 dl socker, lägg i apelsinskalen och låt koka 7-8 minuter. Ta upp apelsinskalen och låt torka på smörpapper.




Lemon Cream Tarte - Den här måste jag bara prova på för den såg så fräscht god ut. Och det var den också, syrlig och krämig, jättegod. Receptet på engelska härifrån.

Länge sen sist

Oj, va länge sen sist. Det har hänt en hel del sen senast, vi har varit sjuka o har haft dödsfall i familjen. Men nu ser jag positivt framåt mot den värmande sommaren hemma tillsammans med min familj. Jag ska också vid tillfälle uppdatera vårens bakverk, baka hinner jag alltid med. Några foton kan jag inte bidra med idag för jag skriver det här inlägget på laptopen (alla foton är på bordsdatorn). Vi har tömt vårt kontor här hemma, Ida ska få flytta in dit på sommaren när det blir färdigt, och Ella ska få Idas gamla rum. Så det betyder att vår bordsdator är vardagsrummet och inte ännu kopplad till nätet. Men det ska fixas snart men en liten grej vi har beställt så får vi trådlöst internet på bordsdatorn också. Puh, för mycket dataprat nu.

Andra framsteg är att Ella har lärt sig ta sig fram, rullande visserligen men ändå. Hon rör sig väldigt obehindrat och är nöjd för det mesta. En tand tyckte jag mig se vara på kommande också häromdagen. Sitter gör hon också ganska bra utan stöd, lite får man vakta bara att hon inte faller på näsan eller slår huvuvdet. Storasyster har blivit så stor att hon har fått en egen cykel förra veckan. Vi har provat några gånger men än så länge får ja skuffa på om det ska gå framåt. Men vi har ju hela sommaren på oss att öva. Sen har vi blivit blöjfria också (inte på natten ännu) och det är jätteskönt. Man slipper köpa blöjor hela tiden och roskisen blir inte så full så snabbt. Jag ska uppdatera med lite bilder på våra små sötnosar så fort jag får tag på några.

Nu tror jag att Ella vaknar från sin förmiddagstupplur. Ha en skön vår/försommar allesammans!


RSS 2.0