Härliga vårtecken

Efter att Ida sovit ute och jag gjort lite fysiskt arbete på gården tog vi oss en promenad i vårsolen. NU är det verkligen vår, på riktigt! För det första fick jag söka fram den tunnaste vårjackan jag har i min garderob, temperaturmätaren visade nämligen +17 grader i skuggan. Ida var klädd i en skön fleecehalare och en bomullsmössa. Under vår promenad hittade jag fler tecken på att det är vår. Tussilagon lyste gula i dikeskanten, havet glittrade så vackert, den allra första citronfjärilen fladdrade förbi oss när vi gick och ett par minuter senare ett påfågelöga. På en del buskar kunde man se de första gröna bladen spricka fram och hemma på bakgården stod tulpanerna i knopp. Underbart!


Bilden är tagen för ett par år sen, men så här såg det ut ungefär nu också.

Tillbax igen

Efter en liten bloggpaus ska jag skriva lite igen vad som har hänt. Ida drar/ålar sig framåt nu jätte snabbt. Speciellt om hon ska till något som är förbjudet, t.ex. lösa lampsladdar eller digiboxen eller kattsandlådorna. Då ser hon först på mig, skrattar och kryper iväg allt vad hon orkar till det hon har i sikte. Så det har blivit mycket nej, nej, nej på senaste tiden. ;-)

Vi var också och hälsade på min syster och hennes familj i början av april. Fem dagar lång blev resan och det var jätte roligt! Vi bowlade, (Ida bowlade för tredje gången, första gången i min mage, andra gången i Ekenäs) körde med cartingbilar, gick på marknad, sjöng Singstar, spelade bilspel, åt god mat och massor med marknadsgodis, bakade chokladcupcakes och hade det allmänt kul! Mycket hann vi med! Det var roligt att vi bodde så många under ett tak (mamma med sambo och sambons son var också med, fast dom kom en dag senare) totalt var vi 9 st!! Det var ganska så tyst att komma hem igen och bara vara två under dagen.


Här är lite bilder från cartingkörandes i Powerpark (Alahärmä)!

Jag är redo för race!







Tråkiga nyheter är att Ida har fått sin första fökylning. :-( För ca två veckor sen började näsan rinna på henne jättemycket och sen följande dag hade hon feber. Feber hade hon bara i två dagar men hostan och snuvan har hållit på tills nu. Bättre har det nog blivit, hon har fått tillbaka matlusten, men ibland så hostar hon att hon vaknar på natten. Suck... Hoppas, hoppas att hon blir helt frisk snart!


Idag smakade det ändå mums med riskaka!




Baka har jag hunnit med också, här är min namnsdagstårta. Första tårtan med sugarpaste-täcke, dekorerad med mörkchoklad. Måste absolut skaffa pastafärger, kan bli lite tråkigt med vitt i längden. Tårtbottnet är en chokladrulltårta, delad i 4 delar, fyllning limemousse och spacklad med smörkräm. Gott blev det nog, men nästa gång jag lagar sugarpaste ska jag prova att smaksätta den med vanilj eller blanda den med 50/50 marsipan. Den smakade lite för mycket bara socker. Bara att prova vidare...





Puust vad långt inlägg det blev, så blir det när man inte orkat skriva på ett par veckor! ;-P

Bloggsemester

Vi har lite bloggsemester om någon skulle råka fundera! Har inte riktigt haft lust eller ork eller tid att skriva något. Återkommer om någon dag... :-)


RSS 2.0