Rabarberpaj

Det här är en jättegod rabarberpaj som jag bakade idag av sommarens första rabarber. Receptet har jag fått av min arbetskollega som hade klippt ut det ur en tidning. När jag bad om att få kopiera receptet fick jag ett urklipp i min hand ur Hufvudstadsbladet från år 1984!! Bra år, för då föddes jag!





Förstoring av själva receptet.







Vardagslyx


Jippiiii! Ny dator!!!

Äntligen har vi slängt ut vår gamla skruttdator och köpt en ny!! :-D Och det var verkligen på tiden, man har ju hela tiden varit orolig att när kraschar den, när kraschar den... Den nya är så fin så fin och svart och blank och skärmen är yttepyttetunn, jämfört med den gamla klumpen!

Händelsen till ära måste jag lägga in ett så lyckat foto på pizzan jag bakade förra söndagen. Det är en pizza med parmaskinka och ruccola, jättemums var det, men Jaakko tyckte inte om skinkan så jag får laga den bara åt mig själv nästa gång!






Och en bild på Ida förstås! :-) Här står hon så fint och håller i soffbordet alldeles själv!


Om jag vore en katt

Om jag vore en katt:

  • Skulle jag sova hela dagarna
  • Skulle jag äta mat GRATIS
  • Skulle jag tigga till mig en massa godbitar
  • Skulle jag mysa i en mjuk och varm famn
  • Skulle jag kunna gå på andras gårdar och vara nyfiken, utan att nån skulle undra
  • Skulle jag rymmas in i alla smala och små ställen och att ligga i lavoaren!!
:-)

Elvis - fem månader

 

Upp upp!

Ida har blivit så stor flicka! Igår på morgonen hittade jag henne i wc:n, stående (!!!), medan hon höll i med ena handen i batteriet och med andra drog hon i wc-pappret. Gissa om jag knyckte mig! Det var konstigt att se henne så, hon brukar ju alltid ligga på golvet ju. Så hela gårdagen och idag har denna nya färdighet övats, hon ska resa sig på alla ställen, fotpallen, soffan, stora blomkrukan, bänken i köket, etc. etc.... Lite gråt har det förstås blivit när hon har fallit och jag inte har hunnit fånga henne. Men så lär man ju sig.

"Så här duktig är jag!!"



För allra första gången var vi ute och lekte på gården idag. Jag hade filt och leksaker med fast Ida tyckte det var mest kul att dra i gräset. Hon orkade inte så länge, för hon var ganska trött redan när vi kom ut. Så vi gick en sväng i skogen brevid vårt hus och plockade vitsippor, katterna följde med. Sen blev det lunch och sovdags.

Skoj att leka ute.


RSS 2.0