Vårens bakverk

Äppelträden blommar för fullt och snart kan man baka rabarberpaj. Underbart! Jag tänkte lägga ut foton på vårens bakverk. Det har blivit otroligt lite bakat pga av mitt mående, men nånting smått har jag fått ihop då och då.







Bakelser till Alla Hjärtans-dagen. Chokladbotten och -glasyr med jordgubbsfyllning. Rosorna är mina allra första spritsade rosor. De är gjorda av smör och florsocker och färgade med pastafärg.







Den här är en av två likadana beställningstårtor till ett 70 års-kalas. Min kära mor har bakat tårtorna och jag har dekorerat. Blommorna och bladen är gjorda i marsipan och tårtan är också täckt med marsipan. Flora visp spritsade jag runt kanterna.


Nu ska vi hoppas på bättre baktider, i alla fall sen när mammaledigheten börjar. Snart så är det ju dags att fira Ida igen och så är det en viss person som fyller trettio...

Växande mage

Hej alla i sommarvärmen! Äntligen behöver man inte frysa mera. Visserligen hoppade vi över våren, men det kommer jag inte i håg mer då jag sticker in mina bara fötter i sommarsandalerna. Härligt, härligt!

Och magen den växer, och den lilla filuren där inne kittlar allt vad den hinner. I tjugoförsta veckan är jag nu, dvs. ganska så exakt halvvägs. Nu har jag börjat bli lite normal igen, fått tillbaka aptiten och mår inte illa så mycket. Det kunde jag konstatera igår när själv jag åt upp en hel Fazers chokladplatta med Omar-smak. Inte mådde jag så bra efter det heller, men på ett normalt och "så ska de va" sätt. Här är min mage fotat idag.








(Heh, jag trodde inte att hela jag blev fotad, därav minen...)

RSS 2.0