Grattis Ida på 6-månadersdagen!!

Tänk att det nu har gått exakt ett halvt år sedan vi fick vår lilla underbara dotter! Jag älskar dig så otroligt mycket, Ida!! Varje dag som går växer hon och lär sig hela tiden något nytt!

Nu för tillfället försöker jag fördriva tiden i väntan på kaffegästerna. Det är ju klart att det ska bjudas på tårta och kaffe på en sån här viktig dag, så vi har bjudit våra familjer! Brita-tårta med ananas och glaserad arabisk kryddkaka har jag bakat, kan sätta ut receptena här sen om de blev goda (har aldrig lagat dem förr).

Ida på bb, tre dagar gammal.


Rulla-ti-rulla-ti-rulla....

Så har Ida konstaterat att man kan ta sig fram! Här i veckan rullade hon över från mage till rygg för första gången. Sen har hon ett par gånger rullat sig från filten på mattan, och det var först jätteskoj, fast lite förvånad blev hon också!! Roligt var också att då hon rullade första gången råkade jag ligga på golvet och fylla i hennes egen bok. Och just den sidan som man skulle fylla i vilka framsteg barnet gör var uppslagen, så det var bara att skriva dagens datum!

Va-va-va-va-va-va, ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba.... Idas favorit ord. Dessa ramsor har vi nu fått höra de senaste dagarna så det nästan gör ont i öronen! :-)


"Åh, vad batat är gott, lite kladdigt bara!"



Mammas gulleplutt.



"Fniss, hur har jag hamnat så här, fniss?"
(Det rosa röret är katternas leksak, dock inte så hemskt uppskattad!)


Fötterna som leksak

Nytt på utvecklingsfronten: Ida har hittat sina fötter!! :-D Det är såå sött när hon hela tiden ska ha tag i dem, sockorna bara flyger runt omkring. Men än så länge har hon inte stoppat tårna i mun! Och så kan hon klappa med händerna på knänä!

I tisdags var vi på baby-bio. Vi var hela fyra mammor som tittade på filmen "Vicky Cristina Barcelona". Helt ok film, den var romantisk och väckte reslusten i en. Igår var det allra sista gången som vi var på spädbarnsmassagekursen. Lite tråkigt att den tog slut, jag stortrivdes där.

Jag vet inte vad Ida har fått för sig nu, på morgonen när vi stiger upp kl. 8-9 så orkar hon bara vara vaken en timme eller så. Sen vill hon sova igen... Hon brås väl på sin far som är allt annat än en morgonpigg männsikan! ;-)

Ida skrattar

Söta Ida sover för tillfället så jag ska passa på att ladda upp en roligt filmsnutt som vi tog före julen. Ida sitter i pappas famn på hallgolvet. Busiga katten Elvis tycker om att använda hallmattan till att vässa klorna på, och då knackar pappa i golvet. Det tyckte då Ida att var jättekul! Lite mörkt blev det dock igen... ...men kanske ni ser något i alla fall!



Vackra vintern

I söndags vågade vi ut på promenad fast det var ca -10 ºC kallt. Men ååh vad det var värt det!! Det hade inte snöat ett enda gram men allting var vitt av frost. Jag lyckades nappa med kameran innan vi gick ut och fotade lite allt möjligt som jag hittade. Det är så skoj att fota med en bra kamera, när bilderna blir så lyckade. Här har jag valt ut de fyra bästa. Och för att aktivera mina blogg-läsare, får ni rösta på vilken som är allra bäst!



1. Isblomma




2. Solskenskotte





3. Gumnässtrand (ca 100 m från vårt hus)





4. Sagolik solnedgång.





Ett Nytt År 2009

En riktigt god fortsättning på det nya året vill jag önska alla mina blogg-läsare och passa på att tacka för alla julkort och julhälsningar! Här gick julhelgen med världens fart och likaså nyårsfirandet. Det blev mycket kalasas med alla sorters julmat och tårtor och chokladkonfekt. Precis så som det ska va´!

Själv har jag ju gått och blivit ett år äldre också, men det känns inte riktigt. Ida har gått över fem-månaders sträcket. Igår var vi till rådgivningen och vågen stannade på 7890 g och 68 cm lång är hon. Växer perfekt enligt sin kurva, så lite stolt e jag nog!

Annat som har hänt på Ida-fronten är att vi har börjat med smakisar. För ca två veckor sen gav jag den första smakportionen som bestod av potatispuré. Det var kul att se reaktionen, först höll hon maten i munnen, men sen kom allt ut tillbaka. :-D Följande dag gick bättre, då svalde hon lite också. Jag tror att jag konsistensen blev för tjock först, jag gjorde den lösare sen. Man lär sig, man lär sig... Potatis gav vi i en vecka och nu har jag blandat med morot. Men det verkar inte vara någon destu större hit. Nästa vecka tror jag att jag ska prova på batat.

Orsaken till att vi började med smakisar var att jag undrade om hon inte blev tillräckligt mätt till kvällen. Vi hade en lite besvärlig period som pågick ett par tre veckor före julen. Ida sov dåligt på dagarna och ibland tog det tre-fyra timmar att natta henne på kvällarna, hon bara gallskrek så fort man lade ner henne. Men nu har vi kunnat konstatera att tack och lov så var det bara en fas som hon gick igenom, och den gick över precis före jul. Nu somnar hon på en halvtimme eller högst en timme efter att man lagt henne och på dagarna kan hon sova ca totalt 4-5 timmar. Jag tror att det var för att hon hade lärt sig svänga till mage, som kroppen var så orolig och inte lät henne vila.

Här är lite nya bilder på min sötnos (och på mig).



Första smakportionen.



Mammas glada tomte.

RSS 2.0