Lingonsylt och apelsin-vitchokladcheesecake

Nu har Linda varit flitig igen! Jag har kokat för första gången i mitt liv lingonsylt *stolt*! Svårt är det ju inte ens, mest jobb är det med att plocka och rensa bären och diska burkarna. Men ååh vad det är värt det! Nu har jag sju burkar mumsig hemgjord sylt i källaren som lär räcka till nästa sommar. (Fast risken är ju att man äter upp den för den är så god!)



Bärrensning på gång. Färdig lingonsylt.


En liten cheesecake blev det också på veckoslutet, jag ville testa att dekorera med choklad. Receptet är från Kinuskikissans blogg här. Sen provade jag också att temperera choklad, men kunde ganska snabbt konstatera att man behöver nog en digital mätare för att göra det ordentligt. Man kan alltså temperera mörk choklad, vit choklad eller mjölkchoklad till smält choklad att doppa praliner, tryfflar, godis i samt gjuta choklad eller till desserter, bakverk och chokladdekorationer. Chokladtemperering gör man för att chokladen ska bli bättre att jobba med, se blank ut, inte bli grå och matt eller smälta så snabbt vid beröring utan bara i munnen.



Apelsin-vitchoklad cheesecake. Dekorationerna är lite experimentella, så titta inte så nogrannt på dom! ;-)

Ida idag

Grattis min lilla sötis Ida, som har namnsdag idag!







Kanelpepparkakor som jag gjorde förra veckoslutet, receptet är taget härifrån (Elämä makeaksi) och dekorationsinspiration härifrån (Mansikkamäki).
En del av kakorna gav jag som gåvor, hoppas att det smakade!


Mums, jag sitter för tillfället och mumsar på en bit banoffee pie (nånting som jag absolut måste göra själv nån gång). Jag fick den av min barndomsvän Linda igår efter att jag varit där övernatten. Vi firade nämligen hennes 25-års dag (som egentligen var i juli) på lördagen i Åbo. Det var också första gången som jag var borta över natten sen Ida kom. Det var ganska spännande att se hur det skulle gå, men riktigt bra hade det gått förstås, o jag fick för första gången på vääääldigt länge sova ända till kl 10 (kom visserligen i säng först kl. 2, men i alla fall). Super rolig kväll var det, tack ännu en gång, Linda! :-D

Jo just de, sen har jag ju varit på Habitare också på lördagen (full fart hela den dagen). Vi ställde ut i en monter med Byggnadsapoteket (jobbet) och det blev så fint så! Kul att vara på mässa, det är så annorlunda än en vanlig arbetsdag.

Ha de gott!

Paket!!

På måndagen väntade ett spännande paket på mig på posten. Paketet var från Bake & Party och innehöll allt möjligt skojigt till bakning och dekoration. Grön pastafärg, engångs-spritspåsar, 5 spritstyllar, två storlekars tylladapter, vit sugarpaste, formsvamp, bladformar och pärlemorspray. Rena rama julafton! Fast de var ju jag själv som var julgubben... ;-) Här är foto på vad som jag fick:





Här har jag testat lite en av mina fina tyllar i rostfritt stål med vispad grädde färgad med den gröna pastafärgen.






Sommaren 2009

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut och vi har tagit ett kliv in i september tänkte jag samla våra sommarbilder i ett inlägg. Det har fotats en hel del under sommaren (de här fotona är endast en bråkdel) och vi har hunnit med ett och annat. Bl.a. fem födelsedagskalas, en konfirmation, en veckas husbilsresa, hallens renovering och andra evenemang + händelser har det stått i vår kalender, jag tror att vi bara har haft högst två lediga veckslut under hela sommaren! Men nu ser vi fram emot den mysiga hösten och vackra vita vintern!


Sommarbilder


Härliga jordgubbar                    Månen


Plask i bassängen           Wilma i gräset


Bilder från husbilsresan


Hallå, hallå              Roligt att åka husbil


Ida gungar på campingen      Svanar i Ähtäri Djurpark



Älgar                            Björnen


Båtfärd i Hangö skärgård


Första gången i båten




RSS 2.0