Gafflade pepparkakor och citronrutor



Lite nya bakverk igen, ovanför gafflade pepparkakor. Gissa om det doftade jul i huset när de här var i ugnen! Nedanför syrliga och goda citronrutor. Båda recepten tagna ur specialutgåvan Hembakat av tidningen Hemtrevligt. Köp den om ni vill ha en bakbibel till julen! (Kostar bara 4,50 euro!)











Ida finklädd

En bild på gull-Ida, finklädd på bröllopet som vi var på för en o en halv vecka sen.


Till Tammerfors

Jobbar för tillfället men så fort vi stänger butiken åker jag och Jaakko upp till Tammerfors på tumanhand. Vi ska träffa en kompis och gå ut och äta riktigt god mat och så ska vi bo på hotell. Urkul ska de bli! Ida får kvar i Pojo och sova övernatten hos sin mummi o ukki. Ska bli spännande att se hur de går, eftersom det är första natten Ida sover hos någon annan utan mig eller J.

Trevligt veckoslut till alla!


Choklad cheesecake

Här har det bakats igen! Denna gång blev det en smaskigt god choklad cheesecake till jobbet, för att fira att jag och Solveig flyttat ihop. På jobbet alltså. :-) Jag har fått en egen dator och skrivbordsplats och ska försöka vara så effektiv som möjligt. Receptet på kakan finns här. Jag har dekorerat den med Flora visp, hackad choklad och ananaskörsbär.



I väntans tider...

På den nya soffan alltså! :-D Nu har det gått en och en halv vecka sen vi beställde den och den borde komma nån gång under nästa vecka. Passar ju jättebra eftersom jag råkar ha semester två veckor från och med nästa måndag!
*Väntar, väntar, väntar....*

Lakrits- och citroncupcakes

Hoppas att alla läsare har haft en trevlig Alla helgons dag och Halloween! Vi tog en skön höstpromenad på förmiddagen och på eftermiddagen fick vi besök av Idas farföräldrar. Dagen till ära hade jag bakat spökmuffins. Något nyttigt gjorde vi faktiskt också igår för vi satte ihop de nya skåpen till tamburen. Snart börjar rummet vara så färdigt att jag kan fota det och sätta upp före och efter bilder! Kvällen avslutades med en tjejkväll med tre av mina gamla skolkompisar.


Lakritsglasyr
1/2 dl grädde
5 st Kick-stänger

Bryt Kick-stängerna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Koka tills lakritstoffeen smält helt och hållet. Häll över muffinsen. Kan ju passa bra till glass också, måste prova...!


I dag var det dagen med ett gigantiskt D, den här dagen har jag väntat så länge på! Vi har beställt en ny soffa!!!!!!! Om två till tre veckor anländer skönheten till vårt hem och kommer att förgylla vardagen och framför allt vardagsrummet. Äntligen, äntligen, äntligen!!! Lovar att sätta bild sen!


Citroncupcakes med lakritstoffeeglasyr och spöken i marsipan.









RSS 2.0