Baby-present

Min kära syster fick en liten tös den 4 juli i sommar och eftersom de bor så långt borta bestämde jag mig för att skicka en paket på posten. Paketet innehöll en body, hemlagade dekorerade kex och en stickad katt. Kexen är smaksatta med kakao och dekorerade med kristyr. Jag provade en ny teknik då jag gjorde blommönstret som heter brush embroidery. Först spritsar man konturerna på blomman med kristyr och sen innan kristyren hinner torka penslar man med en pensel inåt. Svår teknik och kräver absolut övning men vackert blir resultatet. Katten stickade jag på bara två dagar med den här beskrivningen.

Imorgon kommer vi att köra upp till Österbotten för att hälsa på min syster och hennes familj. Till planerna hör ett 10-års kalas (min systerson) och sen dop på söndagen. Jag har gjort dekorationerna till doptårtorna så vi får hålla tummarna att de hålls hela ända fram.









Kisse tänkte nästan rymma upp i äppelträt innan den blev nerpackad.

Masukakku

För dryga veckan sedan började min mammaledighet och jag ville bjuda på nåt gott på jobbet. Det blev en "masukakku" som passade bra till temat. Jag bakade två plåtar med chokladrulltårtsbotten och fyllde sen en stor rund skål med rulltårtsbotten varvat med fyllning och två mindre runda efterrättsskålar. Fyllningen var gjord på mascarponeost, grädde, krossad daim, hela hallon och lite lime. Jag spacklade med en mjölksmörkräm och täckte med hudfärgad och turkos marsipan och gjorde dekorationerna i vit sugarpaste. Det var ett kul projekt och min första kaka med lite annorlunda former. Och gav garanterat nåt att prata om runt kaffebordet! :-)


Två års-kalas

Idas två års-dag firades med många tårtor och godsaker, här kommer bilder från både förra lördagens och förra söndagens kalas.

Vi bjöd på bl.a.:

  • Gräddtårta (Ljust botten, till fyllning hemlagad jordgubbssylt och grädde och kvarg, dekorerad med rosa och vit Flora visp och sugarpastedekorationer)
  • Skinksandwichar (skinka, paprika, gräslök och gräddfil)
  • TexMex-smörgåstårta (receptet finns på Kinuskikissas blogg här)
  • Laxtårta (också receptet från Kinuskikissas blogg här)
  • Äppelkaka
  • Browniecupcakes med vitchoklad frosting (recept finns på Baka baka liten kaka-bloggen här och här)
  • Färsk frukt (ananas, nektariner och jordgubbar)
  • Prinssessakex och Dominokex


Ida 2 år

Vår lilla flicka har blivit 2 år den 28 juli!! Det firades förstås med många kalas och mycket godsaker, men jag sätter in det på bloggen lite senare. Här är lilla sötnosen i somriga bestyr!



RSS 2.0