Enkel Tarte Tatin

ca 50 g smör
1,5 dl farinsocker (jag satte bara 1 dl)
4-6 fasta syrliga äppel (jag använde 2 st stora Granny Smith)
Smet:
1,5 dl vetemjöl
1 msk kardemumma
1 tsk bakpulver
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 ägg
1. Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel och lägg i ett lager på botten av formen. Strö över farinsocker.
2. Skala och skär äpplena i klyftor. Rada klyftorna på sockret och smöret.
3. Blanda mjölet, kardemumman och bakpulvret.
4. Vispa smöret och sockret och tillsätt sedan äggen ett i taget. Blanda i mjölblandningen.
5. Bred ut smeten över äpplena och grädda kakan i ugnen 200 °C ca 30 minuter eller tills kakan är gyllenbrun.
6. Låt svalna en stund och stjälp sedan upp kakan på serveringsfat. Kakan är som godast serverad varm med vaniljglass (eller som jag, med vispad grädde och marsipanblomma och -blad).