Jordgubbscheesecake

Vad annat? :-) Nu är det högsäsong för våra inhemska underbara jordgubbar. Efter att ha lagat en sats med fryst jordgubbssylt och fryst in 3 liter hela jordgubbar, blev jag kvar med en riva jordgubbar. Nånting måste man ju göra av dem, dessutom hade jag en burk vaniljkvarg som höll på att bli gammal. Den här cheesecaken lagade jag riktigt från eget huvud, med havrekex och smält smör till botten. Till fyllningen blev det kvargen, grädde (både flora visp och vanlig vispgrädde, för det var de som jag hade) mosade jordgubbar (jag använde köpta frysta som jag hade kvar i frysen) och 4,5 gelatinblad (kunde inte bestämma mig om 4 eller 5). Till gelén gick det åt 3 dl rödvinbärssaft och 3 gelatinblad och nästan hela rivan med jordgubbar. Så fint recept blev de! ;-)







Den här biten smaskade jag i mig idag på morgonen på balkongen,
när det ännu var någorlunda svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0