Tårta på tårta... ...del 1

Här är receptet på en av de två jättegoda kakorna som jag bakade till kaffet i onsdags!

Britatårta med ananas

Botten:
150 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
1 påse färdig vaniljsås
2 ½ -3 dl mjölk
1 färsk ananas (alt. konserverad)
4 dl vispgrädde
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
chokladsås till garnering

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget under kraftig omrörning. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Bred tunnt ut smeten på en smord bakplåtspappersklädd plåt.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker efter hand och fortsätt vispa tills blandningen är stel och blank. Bred ut marängen på smeten. Grädda i 175 ºC varm ugn i 20-25 minuter tills marängen fått en ljusbrun färg.

3.
Låt tårtplattan kallna och skär den i två delar. Avlägsna bakplåtspappret.

4. Blanda vaniljsåspulvret med mjölken, så att den blir passligt tjock. Skala och skär ananasen i små bitar. Vispa grädden och smaksätt med socker.

5. Lyft en halvan av tårtplattan på serveringsfatet. Bred på vaniljsåsen och grädden. Strö över rikligt med ananas. Lyft på den andra tårtplattan och garnera med ananas och chokladsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0