Tårta på tårta... ...del 2
Nu sover Ida så jag kan skriva ner det andra receptet... Prova gärna, den här smakar intressant och mums!!
Glaserad arabisk kryddkaka
200 g smör eller margarin
3 ½ dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 dl flagad mandel
2 msk kakaopulver
1 tsk citronskal
½ tsk bakpulver
½ tsk soda
1 tsk vanillinsocker
1 tsk kanel
½ tsk muskotnöt
2 dl lättgrädde eller gräddmjölk
½ dl citronsaft
Glasyr:
50 g smör eller margarin
2 msk kakaopulver
1 tsk kanel
4 dl (250 g) florsocker
3 msk kaffe
200 g smör eller margarin
3 ½ dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 dl flagad mandel
2 msk kakaopulver
1 tsk citronskal
½ tsk bakpulver
½ tsk soda
1 tsk vanillinsocker
1 tsk kanel
½ tsk muskotnöt
2 dl lättgrädde eller gräddmjölk
½ dl citronsaft
Glasyr:
50 g smör eller margarin
2 msk kakaopulver
1 tsk kanel
4 dl (250 g) florsocker
3 msk kaffe
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
2. Krossa den flagade mandel lite i handen. Blanda vetemjöl, mandeln, kakaopulver, citronskal, bakpulver, soda och kryddorna.
3. Blanda i mjölblandningen i smeten växelvis med grädden. Tillsätt slutligen citronsaften.
4. Häll smeten i en rymlig (1,8 liter) smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 ºC ca 50 minuter. Låt kakan svalna lite innan du svänger den på ett serveringsfat.
5. Glasyren: Smält margarinet. Blanda i kakaopulver, kanel och florsocker. Tillsätt kaffe och rör till en jämn smet. Bred ut glasyren på den kalla kakan. Kakan håller flera dagar i kylskåpet. Du kan också göra den utan glasyren.
Kommentarer
Trackback