TRE månader

Hipp hipp hurraa för Ida som är tre månader gammal idag!!! Tänk vad tiden har gått snabbt! Dagen till ära har jag bakat rulltårtsbakelser. Och så har vi varit till rådgivningen idag. Nakupelle-vikten var 6,4 kg och längden 62,5 cm. Stora flickan, rådgivningstanten tyckte också att Ida har vuxit bra på bara bröstmjölk. Det är skönt att man inte behöver ge någon ersättning. Ida har också börjat försöka greppa saker med händerna, hon sträcker ut händerna som om hon skulle vilja få tag i leksakerna men lyckas inte än. Zebran som hänger på soffans ryggstöd har hon lyckats greppa i flera gånger. Det är så roligt att se så stora framsteg!


Ida - tre månader.




Rosa rulltårtsbakelser

3 ägg
1 dl socker
¼ dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao

Fyllning:
1 dl grädde
1 dl kvarg
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 bananer

Dekoration:
1 burk vispgrädde med jordgubbssmak
kiwi eller annan frukt
1 liten chokladstång, t.ex. med vit- och mjölkchoklad

Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och kakao tillsammans, sikta för att undvika klumpar. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet. Grädda på smort bakplåtspapper i 6-8 minuter i 225 ºC. Låt svalna.

Vispa grädden och blanda i kvargen, sockret, vaniljsockret och de två lätt mosade bananerna. Bred fyllningen på rulltårtsbottnen och rulla ihop. Låt stå en stund i kylskåpet. Skär rulltårtan i ca 3 cm tjocka skivor, dekorera med vispad grädde med jordgubbssmak och kiwi. Smält chokladen i mikron i en plastpåse, klippa av en bita av ena hörnet och spritsa ut figurer på smörpapper. Låt stelna i frysen. Dekorera bakelserna med chokladfigurerna.



Kommentarer
Postat av: Sara

Grattis! ;)

Så stor fröken blivit och såå söt hon är! :)

Kul med bloggen annars :)

Sköt om er!! KRAM Sara

2008-10-29 @ 17:52:47
URL: http://klistra.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0