Ida sover

Jo just de jag glömde ju att uppdatera hur det har gått med sovandet...! Ida har ju sovit nu några nätter i eget rum och det har varit helt fantastiskt!! Hon har bara vaknat en gång per natt (en natt två gånger) och förra natten sov hon från kl. halv åtta på kvällen till 6 på morgonen!!!!!!!! Lyx! Då åt hon och så somnade om och halv tio väckte jag henne igen. Jag tänkte att inte kan hon väl sova hela dagen heller! ;-) Hoppas, hoppas att detta håller i sig!

Här är foton på när vi var ut och gå häromdagen, Ida fick sitta för andra gången i sittvagnen. Ja, eller halvligga snarare.




Vad trött man blev efter en stund.


Chokladcupcakes

Ååh, vad jag blev ivrig med cupcakes. Följande recept är chokladcupcakes med dumlefluff (OBS!! Varning!! Dom här blev för goda och försvann tokfort):


Chokladcupcakes

Jag gjorde samma recept som lemon cupcakes, men lämnade bort citronskal och -saft. Istället blandade jag i 3 msk kakao i socker- och smörsmeten.


Dumlefluff

Ett enkelt sätt att göra mousse...kallas ibland fluff.

3 dl grädde
ca 180 g av valfritt godis tex dumlekolor

Smält godiset i grädden utan att grädden kokar. Låt svalna helt (gärna över natten) och vispa sedan fluffigt! Möjligheterna är oändliga med det här och det går att ta vilket godis som helst! Godis med mycket gelatin i.. tex, ahlgrens bilar så ska det bara vara 60 gram godis till 3 dl grädde.


Till den här satsen cupcakes räckte det bra med 2 dl grädde och 120 g dumlegodis!






Nu har jag också testat att göra sugarpaste och dekorationer i detta material, det är ju jätteskoj och enkelt!! Det är som modellera ungefär och torkar ganska fort med. Här är lite blommor...


       

Framåt ska hon... ...hejdå gulleplutten!

Igår kom Ida på att man kan också dra sig framåt, inte bara glida bakåt. Det handlar visserligen bara om några centimeter men ändå. :-) Snart kryper hon runt i hela huset, så får jag springa efter.

Nu ska Ida få flytta in i sitt eget rum. Vi har haft lite kaos de senaste nätterna, men mycket gny och gnäll och gråt... Inge kul. Somnar gör hon nog vid halv åtta ungefär men vaknar flera gånger på kvällen och natten. MEN felet är delvis mitt, för jag vaknar också vid minsta lilla pip och tar upp henne... *skäms* Så nu ska vi prova med att ha henne i annat rum, så jag får sova och bara stiga upp om hon börjar gråta. Får se hur det går.... Jag tror att det är en fas på gång bara, hon lär sig så mycket hela tiden, så kroppen blir orolig och låter inte henne sova.

Nej nu måste jag gå till duschen, Ida sover ute för tillfället då brukar jag passa på!

Cupcakes!!





Nu har jag verkligen fastnat i TÅRT-träsket... Big time!! För er som rör er i riskzonen, ni ska INTE googla tårtdekorering!! Nå hur som helst har jag då gjort detta misstag och blivit mäkta imponerad av vad allt man kan göra med socker. Jag har till och med redan börjat planera vad jag ska baka till Idas 1-årskalas, men det är en hemlighet!

Jag bara kunde inte låta bli att testa lite olika recept så idag har jag lagat citron cupcakes med chokladsmörkräm och mmf till lock och till dekorering mmf och kristyr. Jätteroligt var det, men väldans pyssligt. Att göra mmf, cc, chokladsmörkrämen och kristyren tog en timme, men själva dekorerandet tog åtminstone en och en halv!! Jag skulle ännu vilja prova att laga en testtårta med sp, och se vilken av sockermassorna som är bättre att täcka tårtor med. Här är recepten om någon vill prova, dom blev urgoda:


OBS!! Till denna sats cupcakes räcker det med en halv sats mmf och chokladsmörkräm!!
Förkortningar
mmf = marsmallowsfondant, en massa gjord på marsmallows
cc = cupcakes, höga muffinsar
sp = sugarpaste, en massa gjord på florsocker



Lemon Cupcakes


150g smör

2 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1msk citronsaft

1 tsk rivet citronskal

1/2 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver



Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och rör om. Rör ner vaniljsocker, citron, mjölk, mjöl och bakpulver och rör om. Häll upp i muffinsformar, 12 st små eller 6-8 st stora. Grädda på 200 grader i 15 min.




Enkel Chokladsmörkräm

115 g smör
250 g florsocker med chokladsmak
5 tsk kokande vatten

Rör smöret smidigt. Blanda ner florsockret lite i taget. Tillsätt det kokande vattnet och rör luftigt.


Marsmallowsfondant

200g marsmallows
500 g florsocker
kokosfett
vatten

Smörj en skål med kokosfett och smält marsmallowsen med ca 2 msk vatten.
Smörj en skål till med kokosfett och sikta ner flosockret. Gör en grop i mitten och häll i den smälta marsmallowsen. Arbeta med degkrokar till en jämn smet. Låt vila väl inplastad i rumstemperatur i MINST 1 timme, gärna över natten.


Kristyren gjorde jag på högt, blandade lite äggvita med florsocker, och färgsatte med hushållsfärg. (Samma idé som till pepparkakskristyr)


Bilder





Testar en ticker...

baby

Lite bilder

På min kära systers önskan kommer här lite nya bilder på Ida! :-) (Klicka på dom så blir dom större.)


      


  




Fyndigt värre

Igår var jag till en klädbutik i Karis, de hade 14 års jubileum, och mycket billiga kläder. Jag hittade en sommarklänning (antagligen fjolårets men vad gör det?) och en topp, som tillsammans blev 6 euro. Normalpriset var 47 euro!!!!!! Inte illa säger jag bara!



Välkommen till vår förnyade blogg!

Efter många försök lyckades jag göra om vår blogg. Nu är den mycket mera personlig! Blommorna i bakgrunden är tagna av gardintyget i Idas rum, de blev min inspiration till designen. Riktigt nöjd blev jag! :-)

Idas klocka

Det är kanske någon som funderar hur vår dag ser ut, så jag har ritat upp Idas dagsrutiner nu när hon är 7 månader. Jag har skrivit ungefärliga tider, man kan räkna med plus minus ½ - 1 timme i alla fall vad som gäller sömnen. Ibland vaknar hon dessutom en eller två gånger extra på natten.
Den bästa tiden att ha extra aktiviteter är mellan kl. 12 och 16, för då är hon som längst pigg. Då brukar vi t.ex. gå i butiker, simma etc.





Ett litet ordspråk


Nu e de VÅR!!!

I alla fall enligt kalendern, men inte riktigt när man tittar ut geom fönstret och ser bara vitt!! Ida har nu fått vara med om alla årstider, först sommaren, sen hösten, vintern och nu våren. Hon blev ju 7 månader i lördags, då hade vi Idas mommo på besök. Vi var ute i solskenet och promenerade en timme och åt sen god mat hemma hos oss.

RSS 2.0