Sommar och sol...

Äntligen! Vad har det varit för sommar hittills egentligen när man har fått gå med yllestrumpor på inne? Men nu ser det lovande ut, varmt hela veckan har dom lovat, hoppas hoppas... :-)

Midsommarn kom och gick i renoveringens tecken. Planerna på att åka ut till mammas stuga omkullkastades när det visade sig bli regn och högst plus femton grader. Vi får ta det ett annat soligare och varmare veckoslut. Istället var vi så flitiga att vi rev ner lite väggar här hemma. Årets renovering i tamburen inleddes. Allt ska förnyas, från golv till tak, ååh vad jag längtar! Så nu har jag haft näsan i alla inredningstidningar, färgkartor och tapetböcker som jag kommit över. Ska sätta in bilder sen när det blir färdigt.

Lite tid till bakning har jag ändå naturligtvis haft. Senaste kreationen är en testtårta med 50/50 sugarpaste och marsipan täcke, dekorationen är gjorda i sp, flora visp och dekorationsgel. Vanligt ljust botten använde jag, fylld med färska skivade jordgubbar och vispad flora visp med kvarg. Enkelt och supergott. Fortfarande tyckte jag att sp-täcket blev för sött så jag tror att jag håller mig till att täcka tårtor med marsipan och göra dekorationer i sp. Sugarpaste håller ju jätte bra i frysen, så man kan göra en större sats och frysa in i mindre portioner.





Närbild på en sockerblomma.

Lite småkryp och 5 tänder till

Vad har hänt på Ida-fronten på den senaste tiden, jo massor! Ida har fått totalt 5 tänder till på en månad, så nu har hon sju stycken. Tre uppe och fyra nere, otroligt att de kom så många på en gång. Ändå har Ida varit ganska normal, inte extra gnällig eller så. Hon har till och med börjat sova hela nätter, det är mer ovanligt om hon vaknar på natten. Men undantagsvis har hon nu de senaste tre nätterna vaknat flera gånger, kanske är den åttonde tanden på kommande... eller nåt annat...

Så har Ida börjat krypa så där smått. Hon ställer sig upp på alla fyra och kan krypa en meter eller så, men ska hon snabbt fram så faller hon pladask på mage och iväg! Men det krypövas nog hela tiden.


Glada tjejen.




Vi har hunnit med många kalas också på de senaste tre veckorna. Först blev Jaakkos småkusin färdig från skolan, följande vecka var det dop och min mommos födelsedag och igår firade vi min morbror som fyllde 70. Puust! Nu är det ett veckoslut ledigt, sen midsommar och sen fullt upp resten av sommaren.


En vacker vit petunia på vår balkong.




Ljuvlig förgätmigej, som Ida fick på sin 10-månadersdag.



Mintchokladbollar

Här är receptet på mintchokladbollarna som jag gjorde till morsdag. De är jättelätta och snabba att göra!


Mintchokladbollar

1 pkt Domino kex, smak mint
ca 1/2 burk vaniljfärskost (Sunnuntai)
1 msk kakaopulver
ev. lite vaniljessens

mörk choklad (Tips! Brunbergs mörkchoklad stelnar jättesnabbt utan att man har den i kylskåpet)
vit choklad
strössel


Krossa Dominokexen fint, bäst går det i en matberedare. Mixa i kakaopulvret och färskosten, jag satte i lite på högt för att få en bra konsistens. Om man vill kan man blanda i lite vaniljessens. Rulla massan till små bollar och ställ i kylskåpet  för att chokladen ska stelna direkt på de kalla bollarna.

Smält chokladen, doppa bollarna med hjälp av två gafflar i chokladen. Lägg på plåten och strö över strössel, ställ igen i kylskåpet för att stelna. Njut!



RSS 2.0